نماد سایت وبلاگ چانچو مطالبی متنوع در حوزه مسکن

تخریب باغ ویلا یا جلوگیری از ساخت؟

تخریب باغ ویلا یا جلوگیری از ساخت؟ مدتی است، اخباری در رسانه ها و فضای مجازی منتشر می شود، که با دستور مسئولان تعدادی از باغچه ها، ویلاها و باغ ویلاها در برخی از مناطق استان تهران به ویژه در روستاها تخریب شده است.در این خصوص چند سوال در ذهن مردم ایجاد می شود، اولا این که چگونه اجازه داده شده این باغ ها و ویلاها در زمین های کشاورزی بدون مجوز ساخته شده و بعد از سال ها حکم تخریب آن ها صادر می شود، آیا در هنگام ساخت متولیان امر، به ویژه بخشداری ها و فرمانداری نمی توانند، جلوی این ساخت و سازها را بگیرند.نقش دهیاری ها و شوراهای روستا در این خصوص چیست، بخشداری‌ها که دارای پلیس ساختمانی هستند و جهاد کشاورزی نیز تیم گشت در این خصوص دارد، برای پیشگیری از این تخلفات چه اقداماتی انجام می دهند.

تخریب باغ ویلا یا جلوگیری از ساخت؟

یکی از ساکنان روستای ییلاقی و خوش آب و هوای «یوسف رضا» از توابع بخش مرکزی شهرستان پیشوا در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: ساخت یک منزل به ویژه یک باغچه در خارج از روستا اقدامی نیست، که از دید مسئولان نهادهای نظارتی پنهان بماند.

وی افزود: چرا باید بعد از سال ها حکم تخریب این منازل و باغچه ها صادر شود. ماموران از ابتدا نباید اجازه ساخت غیرمجاز دهند.

ضعف بخشداری ها و یا احیانا فساد اداری را می توان علت بخشی از این ناهماهنگی ها و تناقضات دانست و در برخی از موارد مشاهده شده است، صاحب این باغچه ها در هنگام ساخت مبالغی را پرداخت کرده اند.

فرماندار پیشوا در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر این که چرا این باغچه های بدون مجوز ساخته شده اند، که حالا باید تخریب شوند، اظهار داشت: کوتاهی و کم کاری مسئولان و متولیان در این امر مهم ترین دلیل است، که نمی توان از آن به سادگی گذشت، اما صرف ساخت یک باغ یا باغچه نمی تواند دلیلی بر مجاز و قانونی بودن یک ساخت و ساز باشد.

حسین عباسی ادامه داد: گاهی ممکن است، دهیار و یا حتی بخشدار چراغ سبز نشان داده باشند و فرد اقدام به ساخت غیرمجاز کند، اما خود سازنده ملک که قطعا می داند این زمین کشاورزی است و باید برای تغییر کاربری اقدام و موافقت کشاورزی را اخذ می کرده است. صرف این که احتمالا یک دهیار و یا مسئول دیگری از خطای وی چشم پوشی کرده یا شفاهی به او گفته برو بساز، دلیلی برای قانونی بودن این ساخت و ساز نیست و در این صورت علاوه بر دهیار، سازنده ملک نیز مقصر است و می دانسته که غیر قانونی می سازد، اما اگر برگه مجوزی از دهیاری برای ساخت داشته باشد، در این صورت تنها دهیار تقصیر دارد.

وی در پاسخ به این سوال که چه سازوکاری برای جلوگیری از ساخت چنین املاک و ویلاهای غیرقانونی در نظر گرفته شده است، گفت: از زمانی که بنده به این سمت منصوب شدم، ستاد مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز در پیشوا به طور مرتب تشکیل جلسه داده است و هر دستگاه که در این خصوص مسئولیتی دارد، را موظف کرده ایم، تا به دقت بر این ساخت و سازهای غیر قانونی نظارت داشته باشد و به اندازه مسئولیت هر دستگاه بازخواست صورت خواهد گرفت.

عباسی افزود: گشت های مراقبتی به شدت در حال انجام است و از ابتدای امر که مصالح ساختمانی در محلی تخلیه می شود، ماموران در محل حاضر شده و با علم بر این که این مصالح برای ساخت و ساز استفاده خواهد شد، مدارک و مجوزهای لازم را از مالک مطالبه می کنند و اجازه ساخت و ساز به وی داده نخواهد شد و این اطمینان را می دهم، که هر مسئولی از هر اداره ای یا حتی در بخشداری و دهیاری ها در زمینه این ساخت و ساز کوتاهی کند، باید پاسخگو باشد و برخورد ما قاطع خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که ساخت ویلا یا باغچه در برخی مناطق مورد مطالبه و نیاز مردم است، چه راهکاری برای پاسخگویی به این نیاز در نظر گرفته شده است، گفت: باید این مطالبات از راه قانونی و با رعایت اصول صورت بگیرد، تغییر کاربری انجام شود، آسیبی به زمین های کشاورزی نرسد و در چارچوب قانون باشد.

زمانی که فردی ده ها و چه بسا چند میلیارد تومان هزینه می‌کند، تا ملکی را به صورت غیرمجاز بسازد، باید از خودمان سوال کنیم، ابتدا می توانستیم جلوی این تخلفات را بگیریم یا خیر و آیا تخریب این ملک راه مناسبی است.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای نیز خصوص خلاء قانونی مواجهه با باغ ویلاها در مناطقی از کشور به خبرنگار مهر گفت: ما خلا قانونی در این رابطه نداریم، قانون هست، اما اجرا نمی شود، ما قانون کم نداریم، ولی باید بپذیریم، در اجرای قانون مشکل داریم.

سید حسین نقوی حسینی با تاکید بر این که اصل بر حفظ زمین های کشاورزی است، گفت: طبق قانون جهاد کشاورزی باید با تمام توان برای حفظ زمین کشاورزی بکوشد و با هرکس که زمین کشاورزی را از بین ببرد برخورد کند، در خصوص ساختن این باغ ویلاها دولت قبلی یک طرح ارائه کرد، که هر شهروندی می تواند یک باغ ویلا به متراژ یک هزار متر مربع برای خود ایجاد کند، توجیه هم این بود، که در باغ ویلا نیز سبزی کاری، درخت کاری و بهبود هوای سبز رخ داده و به نوعی آبادانی به همراه دارد.

وی گفت: اما اقدام به ساخت این باغ ویلاها به هرحال زمین کشاورزی را خرد می کند و جهاد کشاورزی که مسئول حفظ زمین کشاورزی است، به محض این که مشاهده کرد در منطقه ای که آجر، لوله و مصالح ساختمانی تخلیه می شود، بلافاصله باید اقدام و از ساخت و ساز جلوگیری کند، نه این که اجازه دهد، بعدها باغ ویلا ساخته شده و در هرکدام از آن ها از ۱۰ میلیون الی چند میلیارد تومان هزینه شود و سپس در پی تخریب آن برآید.

نقوی حسینی افزود: این راه صحیح اجرای قانون نیست، قانون وجود دارد، اما در اجرای آن کوتاهی صورت می گیرد و این کوتاهی سبب وارد آمدن خسارت می شود وگرنه ما ابهام قانونی یا خلا قانونی نداریم.

وی با بیان این که جهاد کشاورزی باید در زمانی که فرد شروع به احداث باغ ویلا می کند، جلوگیری کند و اجازه ساخت ندهد، افزود: اما حالا که این ویلاها ساخته شده و پر از درخت میوه بوده و منطقه را زیبا کرده است، تخریب سودی نداشته، بلکه ضرر دارد، این تخریب به ایجاد زمین کشاورزی کمک نمی کند، بلکه صدمه بیشتری به این زمین ها وارد کرده و چهره منطقه را نازیبا می کند، مسلم است که این ساختمانی که تخریب شده دیگر به زمین کشاورزی تبدیل نمی شود.

قطعاً هزینه های اجتماعی و اقتصادی پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در زمین های کشاورزی کم تر از تخریب این باغات است، از سوی دیگر مسئولان امر باید با بررسی های دقیق متوجه شوند چه چیزی باعث شده است که این باغچه ها ایجاد شود و باید شجاعانه اعلام کنیم بخشی از نیاز جامعه به ساخت و ساز باغچه ها و باغ ویلاها هست و اگر این امر با رعایت قانون انجام شود نه تنها به زمین های کشاورزی آسیب نمی رساند بلکه می تواند موجب گسترش روستاهای گردشگر پذیر، ایجاد اشتغال و کسب درآمدهای پایدار برای مردم روستاها شود.

از سوی دیگر نیز انتظار است مسئولان ضمن تقویت گشت های بازرسی و پیشگیری از این ساخت و سازهای غیر مجاز نسبت به حل و فصل باغچه ها و ویلا های موجود که غیر مجاز است، اقدام کنند، تخریب شاید آخرین راه برای یک اقدام غیر قانونی باشد.

خرید و فروش ملک

مهارت داشتن در خرید و فروش املاک در مدت زمان کوتاه و بازاریابی در این شغل یک استعداد ذاتی و نهادینه در هر فرد نیست ، این مهارت با آموزش و تجربه بدست می آید.  امروزه با فراهم شدن بستر های فضای مجازی امکان خرید و فروش ملک برای هر شخص به صورت مستقل فراهم شده است و هر فرد حتی با دانش کم می تواند وارد این حوزه شود. سایت های درج آگهی املاک و مستغلات در دهه اخیر بسیار مورد استقبال واقع شده اند.

از طرفی با افزایش استفاده روزانه از موبایل و اینترنت، اولین جایی که افراد به دنبال رفع نیاز خود هستند، فضای آنلاین و سایت های اینترنتی است. از این رو ثبت آگهی در سایت های املاکی از راه های موثر در خرید و فروش املاک و مستغلات است.

سایت درج آگهی چانچو

سایت درج آگهی چانچو نیز با توجه به نیاز های همه افراد جامعه در این حوزه فعالیت خود را به صورت حرفه ای آغاز کرده است. شما می توانید با درج آگهی خود حال چه مالک یا بنگاه باشید، بسیار سریع خریدار واقعی خود را پیدا کنید و با در نظر داشتن موارد امنیتی وارد معامله شوید.

سایت چانچو خدمات درج آگهی املاک خود را به صورت حرفه ای و مجزا در دسته های ذیل فراهم کرده است، چنانچه شما قصد ، خرید یا فروش ، اجاره ، رهن ، تهاتر و مشارکت داشته باشید می توانید از طریق لینک های زیر به صفحه مورد نظر بروید :

آپارتمان

ملک کلنگی

خانه ی ویلایی

باغ ویلا

اتاق و سوئیت

اداری و تجاری

مغازه و غرفه

دفتر کار و مطب

زمین مسکونی و تجاری

زمین کشاورزی

زمین باغی

گلخانه و سردخانه

املاک صنعتی

انبار ، سوله ، سالن و پارکینگ

املاک دامداری ، طیور و آبزیان

رستوران ، تالار و سفره خانه

هتل ، متل ، هتل آپارتمان و مسافرخانه

کارخانه و کارگاه

معدن

 

خروج از نسخه موبایل