نماد سایت وبلاگ چانچو مطالبی متنوع در حوزه مسکن

هزینه ساخت خانه شامل چه مواردی است و چگونه محاسبه می‌شود؟

هزینه ساخت خانه شامل چه مواردی است و چگونه محاسبه می‌شود؟ حتی افرادی که همین حالا هم صاحب‌خانه هستند، دوست دارند روزی خانه مورد نظرشان را با سلیقه خودشان بسازند. اگر تصمیمتان جدی است یا قصد دارید ساختن خانه را شروع کنید، بد نیست بدانید هزینه ساخت خانه شامل چه مواردی می‌شود. قبل از اینکه به دل ساخت و ساز بروید، حتما باید برآورد خوبی از هزینه‌های آن داشته باشید. افرادی زیادی هستند که تصمیم به ساخت یا مرمت بنا می‌گیرند، ولی بدون اطلاع از هزینه ساخت ساختمان وارد گود می‌شوند. به همین دلیل خیلی زود کار نیمه‌کاره رها می‌شود، یا مجبور می‌شوند به روش‌های مختلف هزینه‌ها را کاهش دهند. البته روش‌هایی چون دریافت وام ساخت و ساز هم برای جبران هزینه‌ها وجود دارد. فرقی نمی‌کند چه بنایی بسازید، هر کدام بسته به ماهیت خودش شامل هزینه‌های مختلف می‌شود. البته طبیعی است که هزینه ساخت خانه با هزینه ساخت ویلا متفاوت باشد.

هزینه ساخت خانه

در این مطلب می‌خواهیم بیشتر درباره هزینه ساخت خانه و هزینه‌های ساخت و ساز صحبت کنیم. قصد داریم ببینیم این مبالغ شامل چه مواردی می‌شود و چطور باید آنها را محاسبه کنیم. اما بهتر است ابتدا با این سوال شروع کنیم که چرا اطلاع از هزینه‌ها و نحوه محاسبه آنها اهمیت دارد؟

اهمیت و مزایای اطلاع از هزینه‌های ساخت و ساز

درست است که اطلاع از هزینه ساخت خانه یا هر ساختمان دیگری به کمک می‌کند تا پیش‌بینی خوبی داشته باشیم. اما این کار مزایای دیگری هم دارد:

هزینه ساخت خانه در سال ۱۴۰۰

پیش از اینکه بخواهیم به جزئیات هزینه ساخت خانه بپردازیم، بهتر است ببینیم در سال ۱۴۰۰ برای هر مترمربع چقدر باید هزینه کنیم:

به‌طور کلی هزینه‌های ساخت و ساز شامل بخش‌های زیر می‌شود:

سفت کاری ۳۵ تا ۴۰ درصد
نازک کاری ۳۵ تا ۴۰ درصد
تاسیسات مکانیکی ۱۴ تا ۱۷ درصد
تاسیسات برقی ۸ تا ۱۰ درصد

هزینه ساخت خانه شامل چه مواردی می‌شود؟

همان‌طور که در مطلب «ساخت و ساز انواع املاک مسکونی و تجاری چه مراحلی دارد؟» گفتیم، از صفر تا صد باید مراحل مختلف را پشت سر بگذارید. بنابراین طبیعی است که هر مرحله هزینه‌های ویژه خودش را داشته باشد. در ادامه هر بخش را به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

هزینه دریافت مجوزها

همان‌طور که می‌دانید کار ساخت و ساز را نمی‌توان بدون دریافت مجوزهای لازم شروع کرد. به همین دلیل اولین گامی که باید بردارید دریافت این مجوزهاست. در این مرحله علاوه‌بر مدارکی که باید ارائه کنید، هزینه‌های لازم را هم باید بپردازید که شامل برخی از موارد زیر می‌شود:

پس اولین جایی که باید هزینه‌های لازم را بپردازید، زمان اخذ پروانه ساخت و دیگر مجوزهای لازم برای شروع کار است.

هزینه تخریب

بعد از اینکه مجوزها را دریافت کردید، حالا زمان این است که کار را شروع کنید. اگر قرار است جای یک ملک قدیمی، بنایی را بسازید، قطعا ساختمان قبلی باید تخریب شود. پس دومین هزینه‌ای که باید بپردازید مربوط به تخریب بناست. اگر می‌خواهید هزینه‌ زیادی برای تخریب نپردازید، بهترین کار این است که با همان تیم تخریب صحبت کنید تا در ازای هزینه، ضایعات به جا مانده از تخریب را بردارند.

هزینه گودبرداری

اگر قبلا ملکی وجود داشته و آن را تخریب کرده‌اید، حالا باید برای خاک‌برداری آن هم هزینه کنید. اما اگر می‌خواهید ساخت و ساز را روی زمین انجام دهید، یا خاک‌برداری انجام شده است، در این مرحله نوبت به گودبرداری می‌رسد. هیچ ساخت و سازی را نمی‌توان بدون گودبرداری اصولی شروع کرد. در نتیجه باید از افراد حرفه‌ای و پیمانکاران متخصص کمک بگیرید.

هزینه آرماتوربندی

هزینه بعدی که باید بپردازید، مربوط به آرماتوربندی و بتن‌ریزی است. این مرحله یکی از بخش‌های بسیار مهم ساخت و ساز است و نباید کیفیت را فدای قیمت کنید. در این مرحله باید چند هزینه مجزا بپردازید که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

هزینه اسکلت ساختمان

یکی دیگر از مراحل مهم و هزینه‌بر، جایی است که باید اسکلت ساختمان را بنا کنید. همان‌طور که در مطالب دیگر هم اشاره کرده بودیم، اسکلت می‌تواند به دو صورت فلزی و بتنی اجرا شود. خوبی اسکلت بتنی این است که استحکام بالایی دارد و هزینه آن را هم می‌توان چند ماهه تسویه کرد. اما در مورد اسکلت فلزی، با توجه به نوسان قیمت بازار، پیش از یک ماه باید همه هزینه را پرداخت کنید

هزینه سفت کاری

بعد از ساخت اسکلت مراحل مهمی چون ساخت دیوارها، گچ و خاک، سیمان‌کاری، مهاربندی، چارچوب پنجره‌ها و درها، سقف‌زنی و… را در پیش داریم. این مرحله هم بخش‌های مختلفی دارد که برای هر کدام باید هزینه جداگانه‌ای بپردازید. در این قسمت نوع سقف، مصالح، تعداد طبقات و… روی هزینه‌ها تاثیر زیادی دارد.

هزینه نازک کاری

بعد از مرحله سفت کاری، نوبت به نازک کاری می‌رسد که یکی از مهم‌ترین هزینه‌ها را به خودش اختصاص می‌دهد. در این مرحله هم بخش‌های زیادی باید انجام شود که می‌توان به نصب و اجرای کابینت‌ها، کمدها، شیرآلات، سرویس‌های بهداشتی، کاشی و سرامیک، درها، کولر و پکیج، چراغ‌ها و… اشاره کرد. بنابراین باید هزینه‌های زیادی را در این مرحله بپردازید.

هزینه محوطه‌سازی و پارکینگ

بعد از اینکه ساخت و ساز بنا تقریبا به پایان رسید، حالا به مرحله تکمیل پارکینگ‌ها و محوطه‌سازی می‌رسیم. در این قسمت هم باید هزینه‌هایی چون زیباسازی، باغچه‌ها، کف‌سازی پارکینگ و محوطه، جدول‌کشی و… را بپردازید.

هزینه تاسیسات

هر ساختمانی نیازمند تاسیسات برقی و مکانیکی است. در این بخش هم باید هزینه موتورخانه و تاسیسات گرمایشی مانند رادیاتورها یا تاسیسات برقی و آسانسور را بپردازید.

هزینه مصالح

نکته‌ای که باید توجه کنید در همه موارد بالا، هزینه مصالح و متریالی اهمیت بسیار زیادی دارد. برای هر کاری باید مصالح مورد نیاز را خریداری کنید. طبیعی است که در برخی قسمت‌ها می‌توانید بسته به میزان بودجه و البته سلیقه خودتان مصالح و متریال باکیفیت یا متوسط خریداری کنید.

هزینه پیمانکار و کارگران

طبیعی است که مالک یا کارفرما خودش نمی‌تواند همه کارها را انجام بدهد و ساختمان را بسازد. در نتیجه بخش عمده‌ای از هزینه‌های هر بخش از کار، مربوط به پیمانکاران و کارگران است. البته هزینه‌های این قسمت به شرایط قرارداد و حجم کار وابستگی زیادی دارد.

 هزینه‌های جانبی

هر ساخت و سازی، یک سری هزینه پیدا و پنهان و جانبی دارد که هنگام محاسبات خودتان باید آنها را در نظر بگیرید. ضمن اینکه همیشه باید تلورانسی را در نظر داشته باشید که ممکن است هزینه‌های اضافی به شما تحمیل شوند. جدول هزینه‌های جانبی شامل موارد زیر می‌شود:

جمع‌ بندی

ساخت و ساز هزینه‌های زیادی دارد و مهم‌تر اینکه تعداد و تنوع این مبالغ خیلی زیاد است. شاید بتوان هزینه‌های ساخت خانه را به چند دسته‌بندی کلی تقسیم کرد، اما هر کدام از آنها زیرمجموعه‌های زیادی دارد. از طرف دیگر نمی‌توانید بدون فکر و بی‌گدار به آب بزنید و باید به این فکر کنید که ساخت و ساز را به پایان برسانید. ضمن اینکه همیشه یک سری هزینه‌های جانبی و پنهان هم وجود دارد.

در این مطلب درباره هزینه‌های مختلف ساخت خانه در مراحل متفاوت ساخت و ساز صحبت کردیم تا بتوانید پیش‌بینی خوبی داشته باشید.

خرید و فروش ملک

مهارت داشتن در خرید و فروش املاک در مدت زمان کوتاه و بازاریابی در این شغل یک استعداد ذاتی و نهادینه در هر فرد نیست ، این مهارت با آموزش و تجربه بدست می آید.  امروزه با فراهم شدن بستر های فضای مجازی امکان خرید و فروش ملک برای هر شخص به صورت مستقل فراهم شده است و هر فرد حتی با دانش کم می تواند وارد این حوزه شود. سایت های درج آگهی املاک و مستغلات در دهه اخیر بسیار مورد استقبال واقع شده اند.

از طرفی با افزایش استفاده روزانه از موبایل و اینترنت، اولین جایی که افراد به دنبال رفع نیاز خود هستند، فضای آنلاین و سایت های اینترنتی است. از این رو ثبت آگهی در سایت های املاکی از راه های موثر در خرید و فروش املاک و مستغلات است.

سایت درج آگهی چانچو

سایت درج آگهی چانچو نیز با توجه به نیاز های همه افراد جامعه در این حوزه فعالیت خود را به صورت حرفه ای آغاز کرده است. شما می توانید با درج آگهی خود حال چه مالک یا بنگاه باشید، بسیار سریع خریدار واقعی خود را پیدا کنید و با در نظر داشتن موارد امنیتی وارد معامله شوید.

سایت چانچو خدمات درج آگهی املاک خود را به صورت حرفه ای و مجزا در دسته های ذیل فراهم کرده است، چنانچه شما قصد ، خرید یا فروش ، اجاره ، رهن ، تهاتر و مشارکت داشته باشید می توانید از طریق لینک های زیر به صفحه مورد نظر بروید :

آپارتمان

ملک کلنگی

خانه ی ویلایی

باغ ویلا

اتاق و سوئیت

اداری و تجاری

مغازه و غرفه

دفتر کار و مطب

زمین مسکونی و تجاری

زمین کشاورزی

زمین باغی

گلخانه و سردخانه

املاک صنعتی

انبار ، سوله ، سالن و پارکینگ

املاک دامداری ، طیور و آبزیان

رستوران ، تالار و سفره خانه

هتل ، متل ، هتل آپارتمان و مسافرخانه

کارخانه و کارگاه

معدن

خروج از نسخه موبایل