توصیه مهم مقام محترم قضایی
حسب دستور معاون دادستان و سرپرست محترم دادسرای اوین به منظور جلوگیری از سوء استفاده جاعلین و کلاهبرداران از طریق چک های رمز دار بین بانکی، توجه شما را به متن ارسالی جلب می نماییم:
با توجه به اینکه یکی از شگرد های مجرمین و متهمین سابقه دار جهت کسب منابع مادی زود هنگام و سریع خرید و فروش خودرو و یا اجناس دیگر با چک های جعلی می باشد این افراد سابقه دار با جعل چک های بین بانکی رمز دار و تماس تلفنی با شهروندان که جهت فروش اجناس خود در شبکه های اجتماعی یا جراید آگهی فروش منتشر کرده بودند تمایل خود را جهت خرید خودرو اعلام و غالبا در ایام آخر هفته و ساعات پایانی روز در محل قرار حاضر شده و با فریب و نبرنگ و معرفی خود بعنوان افراد متشخص و حائز شغل و منزلت اجتماعی اقدام به خرید می نمایند و در قبال آن یک فقره چک بین بانکی رمز دار جعلی ارائه می نمایند که تا کنون پرونده های متعدد در این خصوص تشکیل شده است .
چانچو هیچگونه منفعتی از معامله شما نمی برد و مسئولیتی نیز در قبال آن ندارد. با توجه به اینکه "چانچو " نهایت تلاش و دقت خود را جهت اصالت، صحت و سقم آگهیهای ارائه شده به عمل میآورد اما هرگونه تضمینی را بابت درست بودن یا قابل اعتماد بودن مطلب مذکور از خود سلب میکند. بدین ترتیب رعایت نکاتی چند شما خریدار و فروشنده عزیز را در انجام یک معامله مطلوبتر یاری میکند. سایت چانچو همانند نیازمندیهای روزنامهای، از هویت آگهیدهندگان ناآگاه است. پیشنهاد ما به شما این است که اکیداً پیش از دریافت کالا مبلغ را به حساب شخص واریز نکنید و حتماً تنها از شهر خود و ساکنان آن به صورت حضوری خرید کنید. بهترین و امنترین پیشنهاد ما برای انجام معامله، قرار گذاشتن در شعب بانکها و انتقال پول پس از دریافت کالا در شعبه است. خواهشمندیم برای اینکه معامله را با خیالی آسوده انجام دهید، موارد زیر را نیز مطالعه کنید.
خریدار محترم هنگامی که برای اولین بار فروشنده را ملاقات میکنید :
از کسانی خرید کنید که امکان ملاقات حضوری آنها پیش از انجام معامله فراهم است.
در یک مکان عمومی و پر رفت آمد قرار ملاقات بگذارید.
حتی المقدور فروشنده را به منزل خود دعوت نکنید.
هرگز پیش از دریافت کالا هزینهای پرداخت نکنید.
قبل از خرید حتما کالا را با دقت مورد بررسی قرار دهید.
هنگام فروش یا خرید اجناس گرانبها بسیار هوشیار باشید.
به یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود بگویید که در چه مکانی و با چه کسی قرار ملاقات دارید.
بردن تلفن همراه خود را فراموش نکنید.
اگر فروشنده اطلاعات شخصی یا اطلاعات حساب بانکی خود را ارائه کرد، دلیل کافی برای اعتماد نیست. ممکن است اطلاعات شخص دیگری مورد سوء استفاده قرار گرفته باشد.
اگر می توانید با یکی از دوستان خود در مکان مقرّر حاضر شوید.
در صورت امکان، پس از خرید کالا رسید کتبی معتبر از فرد دریافت کنید.
قبل از رویت کالا و اطمینان از سالم بودن آن هرگز مبادرت به پرداخت و یا واریز وجه به حساب فروشنده ننمایید.
در صورتیکه برای خرید کالا مجبورید سفر کنید حتما اطلاعات فروشنده و شماره تماس و آدرس وی را قبل از سفر در اختیار دوست و یا خانواده خود قرار دهید.
فروشنده محترم هنگامی که برای اولین بار خریدار را ملاقات میکنید :
خریدار را در مکانهای عمومی و پر رفت آمد ملاقات کنید.
حتی المقدور با خریدار در منزل خود قرار ملاقات نگذارید و درصورتی که بخاطر فروش اشیای قیمتی مجبورید این کار را انجام دهید حتما از دوست خود بخواهید در خانه در کنار شما باشد.
اگر میتوانید با یکی از دوستان خود به محل ملاقات بروید.
هرگز قبل از دریافت وجه مورد نظر و یا عقد قرارداد کالای خود را به خریدار تحویل ندهید.
به خاطر داشته باشید تمامی اطلاعات موجود در آگهی شما ممکن است برای مقاصدی به جز فروش کالای خود مورد استفاده سودجویان قرار گیرد به همین خاطر انتشار اطلاعات خصوصی و شخصی خود را تا جایی که امکان دارد محدود کنید.
دقت کنید که عکس ارسالی ضمیمه آگهی شما شامل مواردی مانند پلاک خانه یا خودرو، شماره بدنه ماشین، اسم خیابان و یا هرگونه اطلات شخصی دیگر نباشد.
تلاش کنید عکس ارسالی فقط شامل کالای مورد نظر برای فروش باشد، ممکن است پس زمینه عکس شما کالای گرانبهایی را نشان دهد، بنابراین قبل از ارسال آن خوب عکس را بازبینی کنید.
بیشتر احتیاط کنید وقتی...
قیمت و شرایط ارائه شده بیش از حد عالی و خارج از عرف به نظر میرسند
فروشنده یا خریداری که بیدلیل و به طرزی مشکوک اطلاعات حساب بانکی شما را میپرسد.
میخواهید مبلغ قابل توجهی به کسی که نمیشناسید، بپردازید. سعی کنید در محلی امن مانند پایگاههای پلیس یا شعب بانکها قرار بگذارید.
میخواهید کالاهای مارکدار بخرید. بهتر آن است که در فروشگاه مربوطه ملاقات کنید تا از صحت آنچه اعلام شده، اطمینان یابید
به خاطر داشته باشید:
در خرید پستی، شما پیش از اطمینان از صحت کالا هزینه را پرداخت کردهاید که این مورد خالی از ریسک نیست و ما انجام آن را به هیچ عنوان توصیه نمیکنیم.
بهتر است نقدی معامله کنید. چک و سفته ممکن است نقد نشوند.
در مورد برخی کالاها بهتر است درخواست فاکتور خرید و احیاناً بستهبندی اولیه را از فروشنده داشته باشید.
بهتر است قبل از تحویل کالا یا خودروی خود در ازای چکهای رمزدار بانکی، با مراجعه به بانک مربوط از اصالت آن اطمینان حاصل کنید.
در صورت ایجاد مزاحمت برای شما، میتوانید با مراجعه به سایت پلیس فتا، از اطلاعات تماس پلیس فتای محل سکونت خود آگاه شده و موضوع را از آن طریق پیگیری کنید.
حتما در اماکن شلوغ و امن همچون نزدیک پایگاه های پلیس، شعب بانک ها و ... قرار ملاقات بگذارید.
تلفن ثابت از شخص فروشنده بخواهید و با آن تلفن با ایشان صحبت کنید تا از واقعی بودن شماره ثابت اطمینان حاصل کنید.
شناسه آگهی و تمامی اطلاعاتی که از فروشنده دارید را تا پایان معامله نزد خود نگهداری کنید. (ترجیحاً از صفحه آگهی اسکرین شات تهیه کنید) برای اطمینان بیشتر می توانید سایر آگهی های فروشنده را نیز بررسی کرده و در صورت دیدن موضوعی غیر طبیعی از انجام معامله جلوگیری کنید.
از فروشنده اسکن شناسنامه یا کارت ملی را که با نام صاحب حسابی که می خواهید پول را به آن واریز کنید مطابقت داشته باشد، بخواهید.
برای اطمینان بیشتر می توانید از شناسنامه و یا کارت ملی در کنار کالا عکس بگیرند و برای شما ارسال کنند.
اطلاعیه مهم :
کاربران عزیز
با هدف اطلاع رسانی و ردیابی گوشی های مسروقه در خصوص کالاهای دیجیتال سرقتی و مفقودی (نظیر موبایل، تبلت، لپتاپ و ...) سامانه کاربردی با نام همیاب 24 به آدرس اینترنتی https://hamyab24.ir راه اندازی شده است. لذا به منظور پیشگیری از معامله این قبیل کالاهای دیجیتال سرقتی و یا مفقودی لطفا قبل از خرید یا معامله شماره سریال و یا IMEI آنها از طریق سامانه همیاب 24 استعلام گردد تا شاهد مشکلاتی اعم از کلاهبرداری و یا خرید و فروش کالاهای سرقتی نباشیم.
عدم خرید غیرحضوری :
بهترین و مطمئن ترین روش انجام معاملات در سایت نیازمندی، خرید حضوری و دیدن کالا از نزدیک است. تا از کیفیت کالا و صحت اظهارات فروشنده، اطمینان حاصل کنید.
اگر خریدی که می خواهید انجام دهید در شهر محل زندگی خودتان بود حتماً خرید خود را به صورت حضوری انجام دهید و در غیر این صورت اگر اصرار به معامله با شهر دیگری را دارید نکات زیر را رعایت کنید تا معامله ی امن تری داشته باشید:
اگر در شهر محل زندگی فروشنده، آشنایی را دارید و بتوانید از طریق آن معامله و ارسال کالا را انجام دهید این مطمئن ترین راه معامله در شهر های مختلف است. در غیر این صورت از روش های زیر استفاده کنید:
یکی از روش های مناسب جهت انجام معامله غیر حضوری استفاده از پست (Cash on Delivery ) می باشد. در این نوع پست، پستچی کالا را به شما تحویل داده و شما پس از بررسی و اطمینان از مطابقت آن با اطلاعاتی که فروشنده به شما داده بود می توانید مبلغ را به پستچی پرداخت نمایید و یا در صورت عدم مطابقت کالا با اظهارات فروشنده و یا وجود خرابی، کالا را توسط پستچی مرجوع نمایید .
به جای پست می توانید از طریق ترمینال ارسال کالا را انجام دهید و پس از رسیدن کالا به دستتان ، پول را به راننده اتوبوس و یا ترمینال مربوطه تحویل بدهید تا آن را به فروشنده برساند.
جهت خرید آنلاین نکات زیر را در نظر بگیرید.
۱- شخصی که با او معامله می کنید، را بشناسید.
● قبل از این که خریدی انجام دهید، آدرس و شماره تلفن واقعی فروشنده اینترنتی را بررسی کنید و نسبت به صحت آن اطمینان حاصل نمایید. به این منظور که اگر بعداً برای شما سوالی پیش بیاید و یا به مشکلی برخورد کنید، این آدرس و شماره تلفن در دست شما است و می توانید به آنها مراجعه کنید.
۲- کالائی را که در حال خرید آن هستید، بشناسید.
● یک نسخه نهایی از شرایط و ویژگی های محصول را که فروشنده تهیه کرده است، را به دقت مطالعه کنید حتی اگر این کار برای شما خسته کننده و ملال آور باشد.
● شرایط و ویژگی ها را به دقت بررسی کنید. اگر شما از محصول راضی نیستید، آیا می توانید آن را برگردانده و پول خود را دریافت کنید؟ هر نوع اطلاعات ثبت شده که مربوط به این معامله است و شامل تمامی نامه های الکترونیک ارسالی به فروشنده و دریافتی از فروشنده است، را ذخیره کرده و از آنها پرینت بگیرید.
● کارت های هدیه را از مراکزی که می شناسید و به آنها اعتماد دارید، تهیه کنید. از خرید کارت از سایت هایی که مانند یک حراجی کار می کنند، خودداری کنید. زیرا این کارت ها می توانند تقلبی باشند.
۳- در حفاظت از اطلاعات شخصی خود حساس باشید.
● اطلاعات کارت اعتباری خود یا سایر اطلاعات مالی خود را در ازای خرید و دریافت جدیدترین اسباب بازی، کارت هدیه رایگان، یک شغل فصلی و یا اجاره (یک محل) برای تعطیلات در اختیار شخصی که نمی شناسید، قرار ندهید.
● اطلاعات مالی خود را از طریق نامه الکترونیک ارسال نکنید. نامه الکترونیک روشی مطمئن برای انتقال شماره کارت اعتباری، شماره حساب بانکی و یا شماره تامین اجتماعی نیست.
● بر روی لینک موجود در نامه الکترونیک کلیک نکنید. شرکت هایی که فعالیت آنها مشروع و قانونی است، اطلاعات مالی شما را از طریق نامه الکترونیک یا پیام های پاپ آپ درخواست نمی کنند.
۴ - سیاست حفظ اسرار را به دقت مطالعه و بررسی کنید.
● سیاست حفظ اسرار ممکن است طولانی باشد و خواندن آن زمان بر باشد، اما می تواند اطلاعات مهمی را در اختیار شما قرار دهد. برای مثال وب سایت چه نوع اطلاعات شخصی را جمع آوری می کند، صاحبان و اپراتورهای سایت چگونه قصد دارند از این اطلاعات استفاده کنند. اگر نمی توانید سیاست حفظ اسرار سایت را پیدا کنید و یا آن را درک نمی کنید و مفاد آن را متوجه نمی شوید، به فکر انجام معاملات تجاری خود در جای دیگری باشید و بگذارید که سایت (صاحبان سایت ) بداند شما چه فکر و نظری دارید.
۵- حواشی خرید
● با دانستن نام سازنده یک کالا و شماره مدل، شما می توانید ویژگی های این کالا را به صورت جز به جز با سایر کالاهای مشابه مقایسه کنید. بعضی از خرده فروشان کالا را به قیمتی که سایر رقبا عرضه می کنند، وارد بازار می کنند و یا حتی قیمت آن را پایین تر هم می آورند. بسیاری از بازرگان ها، نه همه آنها، امسال هزینه ای بابت خرید کالا پرداخت نمی کنند. پس بنابر این هزینه ارسال کالا را نیز در مجموع هزینه ها در نظر بگیرید. اگر شما در اینترنت سفارش خرید می دهید و محل فروشگاه را انتخاب می کنید، هزینه پارکینگ و حمل و نقل عمومی را نیز در نظر بگیرید.
۶- آیا باید خرید خود را از طریق شبکه WiFi عمومی (شبکه ای که رمز ندارد) انجام دهید؟
● فکر نکنید که نقاط دسترسی WiFi عمومی امن هستند. تا زمانی که مطمئن نشوید که یک نقطه دسترسی ابزارهای امنیتی موثر و کافی دارد، ممکن است نخواهید اطلاعات حساس خود مانند شماره کارت اعتباری تان را از طریق آن شبکه ارسال کنید.
۷- مبالغ را از طریق کارت اعتباری یا کارت هزینه پرداخت کنید.
این ابزارها از بهترین و اثر گذارترین روش ها برای محافظت و حمایت از استفاده کننده می باشد .
● ارسال پول از طریق سیستم مخابراتی می تواند ریسک داشته باشد. همانند ارسال وجه نقد، اگر یک بار ارسال شود، دیگر ارسال شده است. شما نمی توانید آن را برگردانید.
● خرید در اینترنت و استفاده از ابزارهای شبه نقد مانند چک شخصی و.... می تواند ریسک داشته باشد. تنها زمانی از این ابزارها استفاده کنید که شخصی که با او معامله می کنید، را می شناسید.
۸- محصولات رایگان می توانند هزینه زا باشند.
● محافظ صفحه، کارت های الکترونیک و سایر دانلودها در فضای اینترنت می توانند، حامل ویروس های خطرناک باشند. نرم افزارهای ضد ویروس و ضد جاسوسی خود را همراه با نرم افزار دیواره آتش همواره به روز و فعال نگه دارید.
۹- حساب های مالی خود را به دقت بررسی کنید.
● به صورت روزانه و مستمر حساب های خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید تمامی برداشت های پول از حساب مطابق نظر خودتان صورت گرفته است.